Bilder från en arbetsdag

Sommaren närmar sig och vi har just avslutat det sista arbetet med våra lokaler och båtar inför sommarens seglarskola, vars första kurs börjar imorgon. Jag är nyss hemkommen från fixardagen och utmattad men nöjd. Vi har skruvat fast det som återstod med vår nya dörr (foder och dörrstängning), snickrat ihop plattformar för årets stora nyhet (sex nya y-bommar som föreningen införskaffat) och inte minst så har vi splitsat tjugo nya tampar till för- och akterförtöjningar för alla båtarna.

Nils & Henrik Edin
Far och son ger kameran ett stort leende (Foto: David)

Glad instruktör och far här i full fart med att såga till och spika fast trätrall för att förhindra snubbelolyckor och ge en bra yta för oss alla att stiga ned i båtarna från. Det är ett arbete där det gäller att få kanterna jämna och avståndet rätt mellan varje bräda.

Henrik & Nils 2
Gäller att få ett jämnt avstånd mellan brädorna
Henrik & Nils
Fix på bryggan framför Vind i Seglens sjöbodar

Uppe vid bodarna skruvar man fast en dörrstängare som ska stänga igen dörren försiktigt och hindra ryck. Tidigare säsonger har vinden fångat dörren och drämt igen den de gånger man glömt stänga den eller inte fäst den ordentligt.

Joel med borr i handen
”Men om jag håller upp den så här ser det väl ut som att jag jobbar?”

De nya dörrarna är vackra och vi hoppas att de förhåller sig på det viset, genom omsorg och försiktighet, men en mekanisk dörrstängare och dämpare hjälper helt klart också.

Joel fixar dörrstängaren
Fixar dörrstängaren till de nya dörrarna

Med denna på plats är dörrinstallationen som påbörjades i vintras och genomfördes under vårens arbetsdagar slutligen klar. Endast dörrfodret utomhus var kvar för att kunna kalla arbetet för utfört och som tur var var undertecknad där och gjorde detta lilla men ack så viktiga arbete.

Joel, David, Nils & Harald
David sätter dit sista skruven (Detta foto: Henrik)

Ej dokumenterad är arbetslunchen och eftermiddagens fixande för att säkerställa att förtöjningarna som fattades till båtarna ordnades. Efter ett pilligt och tidskrävande arbete är dessa på plats för alla båtar (5 båtar * 4 fästen = 20 st vackert splitsade förtöjningar med snabbschacklar). Båtarna kommer inte ligga och skava den här sommaren.  skönt!

Harald
Lillebror undrar varför vi inte skaffat en ny dörr och y-bommar tidigare?

Föreningen tackar alla närvarande denna dag.

Undertecknat, David